SÅÅÅÅ.... glad

Hejsan svejsan
Idag är jag så glad... jag har fått en praktikplats och börjar på måndag om jag inte hör något annat. Det är på Tomteboda postterminal. Han som intervjuade mig idag var en kul kille, jag fick sitta i deras massagestol medan han fortsatte att prata med mig... såååå skönt att få massage.
Det ska bli så kul att få komma och jobba på en riktig arbetsplats och få känna att man gör nytta och känna sig nyttig. Börjar kl 7 på morgonen men praktikanterna får sluta kl 13 så då är det lugnt. Men jag har inga problem annars heller. Är en människa som anpassar mig till tiderna som är.
Om allt går bra så kan man få jobba extra när det behövs och det låter bra. Det är ju detta med kontakter och referenser som man behöver. Och om jag sköter mig nu så kan jag också få det .

Idag var det avslutning i vår grupp på kursen... så vår coach (handledare) överraskade oss idag. Vi fick order att åka till Hornstull och vänta på henne där. Det blev en glad och trevlig överraskning vi gick på ett LJUSCAFÈ. Har hört talas om det men inte varit på något innan. Det var annorlunda och trevligt man riktigt njöt... kände sig som en ny människa när man kom ut... mer positiv och lättare. Så det kan jag rekomendera att gå på... vi behövde inte betala men annars kostar det 100 kr för 1 timme + om man vill fika. Men 1 gång i livet så.

Och om inte det var nog så sprang jag på min kusin i tunnelbanan när jag skulle hem... hon är lärare så hon kom med en skolklass med barn. Så man hajade till att springa på henne så där. Men det var inte nog utan hennes mamma kom också ( min faster) och henne har jag inte träffat på flera flera år så det var helhäftigt. De hade inte tid att prata så jag gick till tåget och då kom min faster och satte sig hos mig och vi pratade, vi bytte mailadresser så vi kan hålla kontakt. Så jag har haft en suveränt kul och positiv dag idag.

3 av mina barn kommer imorgon också, sonen med kontrollfreak till flickvän kommer han med. Hoppas att jag kan prata mer med honom. Det har kommit fram att hon spridit ut rykten på stan i Eskilstuna "att min son behandlar henne som en hora" och det är inte första gången hon gjort det. Pappan och jag fortsätter att styrka upp honom och öppna upp hans ögon för henne... så kanske han till slut får kraft att göra slut med henne.

Så nu tror jag att jag har tömt min hjärna på allt som har hänt idag.... WoW

Bye Bye

//Eva   Ta hand om varandra ni där ute...

Bio...

Jag och sambon är biofantaster... jag blev när jag träffade gubben. Vi var på bio igår och såg " We Own The Night". Vi tyckte den var helt okej att se. Ett tag här så har vi blivit besvikna när vi gått och sett filmer som vi trott ska ha varit bra. Men det är väl så att man ska inte tro något om filmen innan man ser den... för då blir man inte lika besviken.




Ha det så bra

Bye Bye

//Eva

(O) nödig kunskap?

Om du skriker i 8 år, 7 månader och 6 dagar har du producerat tillräcklig med

energi för att värma en kopp kaffe? (Är knappast värt det...)


Om du fjärtar oavbrutet i 6 år och 9 månader kommer du att producera

tillräckligt med gas till en atombomb? (Nu börjar det likna något!)


Hjärtat producerar så pass stort tryck när det pumpar blod runt i kroppen

att det kan spruta 914,40 cm? (Oh My God!)


En gris orgasm varar i 30 minuter? (I mitt nästa liv vill jag vara en gris!!)


En kackerlacka kan leva i 9 dagar utan huvud innan den dör?  (Ohyggligt!)


(Jag har fortfarande inte kommit över det där med grisen...)


Om du bankar ditt huvud in i väggen gör du av med 150 kalorier i timman?

(Prova inte detta där hemma. Men kanske på arbetet...)


Hannen hos vandrande pinnar kan inte para sig när dennes huvud är fast vid kroppen.

Honan tar initiativet till sex genom att slita loss hannens huvud?

('Älskling, jag är hemma! Vad f...?!')


En loppa kan hoppa 350 gånger så långt som sin kroppslängd?

Det motsvarar att en människa hoppar längden av en fotbollsplan.


(30 minuter...Lyckliga gris.. Kan du föreställa dig detta??)


Havskatten har över 27000 smaklökar! (Vad kan vara så välsmakande på botten av havet?)


Några lejon parar sig över 50 gånger om dagen?

(Jag vill fortfarande va en gris i mitt nästa liv - kvalitet framför kvantitet!)


Fjärilar smakar med fötterna? (Någonting jag alltid har önskat att veta!)


Den starkaste muskel i kroppen är tungan? (Hmmmmmm......)


Högerhänta människor lever i genomsnitt 9 år längre än vänsterhänta? (!)


Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa? (OK, det är nog bra... )


En katts urin lyser under svart ljus? (Svart ljus.... ?)


En struts öga är större än dennes hjärna? (Jag känner människor med samma problem...)


Sjöstjärnor har ingen hjärna! (Sådana människor känner jag också!)


Isbjörnar är vänsterhänta? (Om dom byter, kommer de att leva längre!)


Människor och delfiner är de enda arter som har sex för lustens skull?

(Men grisen då?)

Ett Gott Skratt Förlänger Livet.... så håll till godo

//Eva


Citat

"Nothing is impossible... to him who doesn't have to do it himself."


Sötisar...

Visst är dem söta






//Eva

Glömde

Hej igen jag glömde ju att tala om att jag hade det fantastiskt bra i helgen när jag var och visitade min kompis.
Vi hann med mycket ...måste jag få säga. På fredagen var vi och åt lunch supergott. Träffade på 2 andra kompisar till oss och bestämde då att vi skulle ses på kvällen och spela lite spel. Sagt och gjort det gjorde vi, det var kul... spelade TP (Trivial Pursuit) och Quackle (som jag varmt rekomenderar att köpa) skitkul från 8 år och uppåt.
Man skrattar så man nästan pinkar på sig och får värk i både mage och kinder.
Sedan åkte vi hem och la kompisens son och kollade på DVD film och pratade.

Nästa dag lördagen så bar det iväg till kompisens storasyster... där de bjöd på supergod mat och mera spel... men denna gång hann vi bara med TP... men kul var det... speciellt när jag kunde svara rätt på frågorna förstås. ...och det hände ju inte så ofta. Jag har så svårt för namn. Så det är ju inte så lätt då. Men ibland så dyker det upp ett namn i huvudet och dra mig baklänges... det är rätt... snacka om att man blir överlycklig då.
Det blev sent innan vi kom därifrån och vi hade ett extra barn med oss hem också. Ena kusinen ville följa med oss och sova över. Tog ett tag innan de kunde varva ner för att sova. Kollade åter igen på en DVD film innan vi nattade oss.

Söndagen började lugnt... men så kom ena kompisen ifrån fredagen och hennes barn och pojkvän... så då blev det mer TP förstås... Denna gång gick det inte alls bra. Sedan var det bara färden hem som var kvar.

Trött...lomhörd... och lycklig kom jag hem till gubben.

Han hade haft en bra helg han med, med sitt snickeri. Han sa att han hade lärt sig mycket om hur han INTE skulle göra saker på. Rätt bra

Okej vänner nu måste jag natta mig för imorgon bär det iväg till kursen igen. Tack och lov så börjar jag kl 13 så det blir lite sovmorgon.

Bye Bye

// Eva

Små barn...små bekymmer, stora barn...stora bekymmer

Okej... Här sitter jag ensam och grubblar över barna...

Detta man säger att små barn... små bekymmer och stora barn... stora bekymmer.

DET STÄMMER SÅ BRA har jag kommit på.

Har en son på 20 år som är en dörrmatta för sin flickvän. "Lilla Fridolf" typ. Flickvännen är ung bara 16 år och bortskämd, föräldrar som inte bryr sig om henne eller hennes bror (finns fosterbarn som kommer före). Hon ljuger, varit otrogen, manipulerar sin omgivning... vill ha uppmärksamhet... det är tydligt.

De har varit ihop i 2 år till och från...Jag har tappat räkningen och vet inte vad som gäller direkt. Det är hon som gör slut hela tiden och sonen blir ledsen. Han har mer känslor för henne än vad hon har för honom. Och han ger henne nya chanser hela tiden. Han säger att han har förlåtit att hon var otrogen, men det har han inte, visar det sig. Han ger henne chans på chans på chans. Man tycker ju att någon gång måste han få nog. Han är ju värd så mycket mer och jag ser hur dåligt han mår. Han kan inte säga ifrån till henne. Hans självkänsla och självförtroende är det inte mycket kvar av nu.


Han har knappt några vänner kvar. Pappan och de andra syskonen har tröttnat totalt på det hela. Alla i familjen blir drabbade av allt skitsnack och bråk.

Man vill så gärna hjälpa till, men man vet inte hur man ska få honom att öppna upp sina ögon för det som finns framför honom. Som alla andra ser men inte han...eller han vill inte erkänna det för sig själv.


De båda är här hos mig, de hade tydligen varit isär igen och blivit ihop igen... jag hänger inte med längre. Men nu sa han att detta är sista chansen för henne och man vill ju tro honom... men de orden har han sagt förut.

Han ville komma bort från pappan som han bor hos och hon ville tydligen också komma bort från sina föräldrar. Och självklart är han välkommen och hon får följa med... för jag får en chans att kunna prata med honom själv och försöka att gnugga in lite mod och kanske att han ser sanningen... hur det verkligen är. Som jag sagt till honom så är jag orolig för honom då jag ser att han inte mår bra. Han är värd så mycket mera... han har ju hela livet framför sig. Han måste börja tänka på sig själv i första hand nu. Han skulle behöva vara själv och tänka över vad han vill med sitt liv.


Han skulle även behöva leta efter jobb, så han kan försörja sig och snart kanske flytta hemifrån till något eget. Han har bil som kostar.

Men inte händer det mycket på den fronten. Det enda som han gör är att sitta framför datorn och spela online spel när han inte är med henne då.

Vilket liv.


Jag har 4 killar i åldern 15, 17, 20, 22 och alla har de sina bekymmer med skolan, jobb och flickvänner. Ibland önskar man att de skulle vara små igen.


Hej hopp det blev ett rörigt inlägg... men jag har ju fått ventilerat mig i alla fall och det är ju det viktigaste. Jag börjar förstå detta med blogg nu... Typ dagbok ...ja ja, jag är trög... hahaha


Bye Bye


// Eva


Haha...

En av mina favoriter...



Liten tripp

Hejsan på er alla... imorgon fredag ska jag ta en liten tripp med buss till Eskilstuna...för att tillbringa med min bästa kompis en helg. Det kommer att bli mycket tjatter och slappa, men även en tur till min kompis storasyster.
Vi träffas inte lika ofta som då jag bodde i Eskilstuna, så man får passa på när tillfället ges.

Sambon är glad då han får greja och dona utan att jag är här och lägger mig i. Han ska även ut och ta en öl med en kompis. Så det kommer att bli en bra helg för oss båda.

En liten rolig historia på vägen

Papegojan och inbrottstjuven

En inbrottstjuv håller just på att bryta sig in ett hus. Det är natt och han smyger omkring i huset när han plötsligt hör:
"Jesus ser dig."

Tjuven får en chock, kastar sig i skydd, väntar några minuter men inget händer.

Han reser sig sakta och bestämmer sig för att fortsätta leta efter juvelerna.

Då hör han igen, denna gång lite högre och med en varnande ton:
"Jesus ser dig fortfarande."

"Herregud!", tänker han. "Vad är det som händer här?". Han vågar inte tända ficklampan än och drar sig sakta mot dörren. Då kommer det igen, högt och ljudligt:

"Jesus ser dig".

Med hjärtat i halsgropen har tjuven inget val utan tänder sin ficklampa.

Efter att ha kikat runt i rummet upptäcker han en papegoja.

Tjuven: "En papegoja?"
Papegojan: "Japp, det är jag det!"
Tjuven: "Du pratar väldigt bra?"
Papegojan: "Ja, men jag är ju faktiskt 50 år."
Tjuven: "Wow, det var inte dåligt. Bor du här?"
Papegojan: "Jajamen."
Tjuven: "Jösses, jag trodde att det spökade här. Vad heter du?"
Papegojan: "Henry"
Tjuven: "Henry? Är inte det ett konstigt namn på en papegoja?
Papegojan: "Inte ens hälften så konstigt som att kalla en rottweiler Jesus!"

Vi hörs // Eva


Så sant så...

Hundar har ägare...

Katter har tjänstefolk...

Lite roligt

I dialed a number and got the following recording:

"I am not available right now, but
Thank you for caring enough to call.
I am making some changes in my life.
Please leave a message after the beep.
If I do not return your call,
You are one of the changes."
~~~~~

Aspire to inspire before you expire.
~~~~~
My wife and I had words,
But I didn't get to use mine.
~~~~~

Frustration is trying to find your glasses without your glasses.
~~~~~

Blessed are those who can give without remembering
and take without forgetting.
~~~~~

The irony of life is that, by the time
you're old enough to know your way around,

you're not going anywhere.
~~~~~


God made man before woman

so as to give him time to think
of an answer for her first question.
~~~~~

I was always taught to respect my elders,
but it keeps getting harder to find one.
~~~~~

Every morning is the dawn
of a new error.
~~~~~

Arbetslös = Jobb

Tjena på er där ute!!


Jag är mellan 2 jobb som man brukar säga (har visserligen varit det i 4år).
Mitt mål är att få ett jobb i år 2008.

Just nu så går jag på en kurs genom arbetsförmedlingen i personlig utveckling och personlig marknadsföring... vad det låter flott. Haha. Det är att lära sig att skriva CV och Personligt brev, hur man söker jobb och vart man söker, hur man beter sig inför en intervju m.m.

Man får plocka det matnyttiga i det hela, för allt är svårt att ta till sig... i alla fall för mig.

Det som har varit bra för mig är den sociala kontakten och att få rutiner i sin vardag. Hamnade i en bra grupp med blandade människor, övervägande äldre... så jag blev en ungdom J.

Af har köpt in denna tjänst av KompetensTorget/Medborgarskolan det ligger vid Odenplan.


I alla fall en sak som jag fått lära mig...som jag tänkte dela med er där ute... är att

Vara arbetslös är ett jobb och lönen är din a-kassa/aktivitetsstöd (förbaskat låg lön...antagligen den lägsta lönen du kommer att ha i ditt liv) men ändå en lön. Tänker man så så blir man ju mer likvärdig de som har riktiga jobb och folk kan inte se ner på oss lika mycket. Gud vad allvarlig jag blev... det är bara tankar, men det är ju tankarna som gör det hela.


Men det är väl hela iden att hur man tänker, istället för alla måste att man tänker vill istället så ändras ju hela innebörden. Jag har blivit lite mer positiv och att tro mer på mig själv att jag duger som jag är, men det är svårt att vara det jämt och att bibehålla de tankarna.


Har jag inte lyckats skrämma bort er denna gång... så kommer jag nog inte att lyckas och kul att ni stannar.

Bye Bye för denna gång


Eva


Katterna

Jag pratade ju om mina katter tänkte att jag skulle visa några kort på dem...  Pyret han är 7,5 år,  långhåriga och Curry 5,5 år grå/blå

                
kramkalas                        Pyret i snön                  Curry


Bye Bye

Eva

Jaha... Så äntligen var jag här

Så nu har jag tagit mig tid och mod att skapa denna blogg (det är inte så lätt som alla säger) men jag gör ett försök. För tankar har man ju både många och virriga. Kanske kan vara skönt att dela med sig till er där ute som inte känner mig.

Jag kommer från Eskilstuna från början och flyttade till huvudstaden för nästan 3 år sedan... Oh my god... vart tog tiden vägen. Det som drog mig hit var min Irländska sambo... som är min andra stora kärlek i detta liv.
Så om tankarna tryter så kan jag ju prata om honom (haha) eller mina 4 killar och mina helt otroliga busiga katter ( som jag ibland har fått för mig är hos oss bara för att ställa till så mycket jävelskap de kan) jag älskar dem...tro inget annat. Där kan man snacka om personlighet.


okej nog för denna gång vill ju inte börja med att jaga iväg er det första jag gör... :-)

Bye Bye

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0